2015-01-28 19:42:39• hírek • Kocsis Zoltán

Az eltűnt elektroencefalográf nyomában

Érdekes felvetéssel állt elő a Szatmár Megyei Tanács szerdai ülésén Virgil Enatescu pszichiáter. A tanácsos kijelentése rendőrségi feljelentéssel is felér, a szakember nem kevesebbet állított ugyanis, minthogy a Szatmár Megyei Kórházból valaki ellopott egy elektroencefalográfot!

Az elektroencefalográf elektrofiziológiai mérőeszköz, mely a neuronok elektromos aktivitásának regisztrálására szolgál valós időben. Segítségével többek között meg lehet különböztetni az epilepsziás rohamot egyéb rohamoktól, ám ennél is fontosabb, hogy az EEG meg tudja állapítani az agyhalál beálltát.

„Öt-hat évvel ezelőtt biztosan tudom, hogy a kórháznak volt ilyen berendezése. Már akkor sokat harcoltam érte, ám egyesek nem akarták üzembe helyezni. Aztán a berendezés el is tűnt. Meg kellene találni, hogy hova lett és ki használja", jelentette ki Enatescu.

A tanácsos felszólalására reagálva Alina Micu, a Szatmár Megyei Kórház gazdasági igazgatója elmondta, az Enatescuval folytatott korábbi beszélgetés következtében már átvizsgálták a kórház könyvelését, ám abban sehol nem szerepel a berendezés. „Folytatjuk a vizsgálatot és megnézzük a kórház több éves mérlegét is", biztosította a tanács tagjait Micu.

Enatescu azzal az indítvánnyal fordult a tanács vezetőihez, hogy a beszerzendő orvosi felszerelések listájára mindenképpen vegyék fel az elektroencefalográfot, valamint a lézerszikét. Előbbi tízezer, utóbbi pedig néhány ezer euróba kerül csak, tette hozzá Enatescu.

Kapcsolódó hírek:
Legfrissebb apróhirdetések:
További friss hírek:
Valutaváltó:


# Orosz-ukrán háború # koronavírus # baleset # harmadik híd # körgyűrű # vakcina # Nagykároly # Szatmárnémeti
Kiemelt hírek:
Promó: